Cal Talaveró, Centre d'Art està ubicat en una casa del s. XVII,  construïda adossada a la muralla de la vila de Verdú, situada a 4 Km. de la ciutat de Tàrrega, capital de la comarca de L'Urgell.
El nom de la galeria, Talaveró, correspon als seus constructors.

Entrada de la galeria
Accès a la sala 2

Els Talaveró havien de tenir gran influencia a Poblet pel fet que els van deixar obrir finestres i balcons a la muralla, essent la única casa que gaudeix d'aquest privilegi. La part noble de la casa és d'estil neoclàssic, amb una esplèndida escalinata il·luminada per un cimbori hexagonal. La planta baixa era destinada a finalitats agrícoles i ramaderes, l'estable i el graner que actualment acullen les sales d'exposicions.

En el subterrani hi trobem el rebost amb quatre cups de pedra per a guardar l'oli i un gran celler amb tres botes gegantines per al vi. En el primer pis i en consonància amb l'escalinata hi trobarem una gran sala, destacant el embigat i les motllures del sostre. Les llindes de les portes i finestres porten el signe característic del 1600, constant en una d'elles la data de 1703.

 
 
Pujada al Fons d'Art

A Cal Talaveró, Galeria d'Art, tenim com a principal finalitat la difusió de l'Art contemporani mitjançant:

  1. Exposicions d'Artistes consagrats i la promoció dels novells.
  2. Foment del col·leccionisme.
  3. Edicions d'obra gràfica.

Sala 1 ( antic establa)
Sala 1
 

Exposicions : Disposem de dos espais dedicats a mostres temporals.

Fons d'Art : Funciona amb socis que paguen una quota al mes per adquirir obres i gaudeixen de descomptes i ofertes especials.
Art-visió : Es una col·lecció d'obra gràfica editada per la galeria, dedicada a pobles, ciutats, tradicions i llegendes de les que cada artista representa llur visió.

Sala 2 (antic graner)
Sala 2