Josep Maria Subirachs
Barcelona,  1927

Escultor, dibuixant i gravador, va treballar com aprenent al taller de E.Monjo (1942-1947) i va ser alumne lliure de l'Escola de Belles Arts de Barcelona (1945), però Enric Casanovas (1947- 48) va esdevenir el seu autèntic mestre de qui va heretar un estil de caràcter mediterrani inspirat en Maillol.

2007 - Realitza una litografia dedicada a "Igualada", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.

2006 - Realitza una litografia dedicada a "Cervera"(Creació de la Generalitat) editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.

2005 - Realitza una litografia dedicada a "Guissona", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.

2004 - Inicia una etapa creativa en la qual és dedica preferentment a la pintura.

2003 - El Departament de Cultura de la Generalitat organitza una exposició retrospectiva al Palau Moja de Barcelona.  *  A finals d'any torna a viure a la seva casa-taller de l'Arrabassada de Barcelona

2002 - L'escultura "Jònica Homenatge al Noucentisme", es col·locada als jardins del Balneari Vichy Catalan de Malavella.  * Realitza una litografia dedicada a "Lleida", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ, presentació i exposició a la Delegació de Cultura de La Generalitat a Lleida.

2001 - Bust del president Josep Irla al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona.  *  Exposició a Kroma Galeria d'Art de Sant Feliu de Guíxols.  *   Exposició monogràfica «Subirachs. Idea, Matèria, Forma», al Museu de Mataró i a Can Palauet, organitzada pel Patronat Municipal de Cultura de Mataró.  *  Exposició "Escultures, dibuixos i obra gràfica", a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Lleida, organitzada i comissariada per Cal Talaveró Centre d'Art.

2000 - Exposició "Escultures, dibuixos i obra gràfica", al Centre Cultural de Mollerussa.  *   Realitza una litografia dedicada a "Mollerussa", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.  *  Exposició de dibuixos al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.  *   Exposició «50 anys d'obres de Subirachs», al Museu Municipal de Tossa de Mar.

1999 - Bust del president Josep Tarradellas al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona.  *  Realitza una litografia dedicada a "Tàrrega", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ, presentació i exposició al Museu Comarcal de l'Urgell, Tàrrega * Exposició «Subirachs: una mirada al Poble Nou» al Centre Cívic Can Felipa de Barcelona.

1998 -  Realitza una litografia dedicada a "Montserrat", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.  *  Es col·loca l'últim grup escultòric, el de Pilat, a la Façana de la Passió del Temple de la Sagrada Família, a Barcelona. Exposicions d'obra gràfica a Cabrera de Mar i a Bellver de Cerdanya.  *   El Ministeri d'Educació i Cultura de l'Estat espanyol li atorga la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts

1997 -  Realitza una litografia dedicada a "Catalunya", editada per Cal Talaveró Centre d'Art per a la col·lecció ART-VISIÓ.  *  Exposició a la galeria «Rosa Pous» de Girona. Exposició antològica a la «Tour Fromage» de la Regió Autònoma de la Vall d'Aosta (Estat italià). En la clausura de l'esmentada exposició Subirachs pronuncia una conferència titulada «Le pourquoi de l'Art».  *   Pren part de la «XII Bienal Internacional del Deporte en las Bellas Artes» que es presenta a les Reials Drassanes de Barcelona.

1996 - Realitza la primera litografia de la col·lecció ART-VISIÓ, dedicada a "Verdú", editada per Cal Talaveró Centre d'Art.  *  Medalla d'Or del Fons Internacional de Pintura de Barcelona. Pren part en la mostra «Mestres catalans del segle XX», organitzada pel COPEC, inaugurada a Atlanta (EEUU) i exhibida en múltiples ciutats nordamericanes i en altres 11 països.

1995 - Es col·loca la primera porta esculpida en bronze a la façana de la Passió del Temple de la Sagrada Família, a Barcelona. Exposicions a Centelles, Girona, Salou, Sitges, Verdú, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

1994 - Exposició individual a la Sala d'Art Artur Ramon de Barcelona. Exposició sobre l'obra de la façana de la Passió del temple de la Sagrada Família, a la Pia Almoina de Barcelona. Escultura «Catalunya» a la plaça Catalunya de Sabadell. Exposicions a Olot, Sant Joan Despí i Sabadell .

1993 - Premi "Correo del Arte" al millor artista en l’especialitat d’escultura. Madrid. *   Inauguració del fris "Iris" a la plaça de Colon de Madrid.

1992 - Exposició Antològica a la "Casa del Monte", Madrid.

1991 - Monument al president Francesc Macià, plaça de Catalunya de Barcelona.

1990 - Realitza un bust del President Lluís Companys per el Palau de la Generalitat de Catalunya de Barcelona. *   És col·locada una escultura National Museu of Contemporany Art, Kwachon, Kungki-do. Corea. *    Exposició antològica en el Art Museum Ginza de Tòquio. Japó. *    Monument al Mil·lenari de Catalunya a Tarragona. *   Inici del monument que Catalunya dedica al president Francesc Macià, que serà col·locat a la plaça de Catalunya de Barcelona.

1989 - Monument "A la unió d’Orient y Occident" a Seül. Corea, amb motiu del primer aniversari de les Olimpíades en aquest país.

1988 - Realitza un monument dedicat a Federico Garcia Lorca a Cadaqués.

1987 - Monument "Els Pilars del Cel" a Seül. Corea. *   Col·loca la primera escultura a la façana de la Passió de la Sagrada Família de Barcelona.

1986 - Monument a Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners. *   Monument al Comte Borrell II a Cardona. *   Bust de la pianista Rosa Sabater al Palau de la Música Catalana de Barcelona. *    Escultura de Sant Jordi a Montserrat. *   Monument als constructors de la Catedral de Girona al barri antic de Girona. *   S’incorpora a les obres del Temple de la Sagrada Família de Barcelona, per a realitzar les escultures de la façana de la Passió.

1985 - El Museu del F.C. Barcelona adquireix l’obra "Nova Olímpia". *   Relleus a la façana d’una entitat bancària del Passeig de Gràcia 36 de Barcelona.

1984 - Monument a Pau Casals a sant Salvador del Vendrell. *   Instal·lació de l’escultura "Materia-Forma 978" en el vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona. *   Bust del President Francesc Macià en el Pati del Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya de Barcelona.

1983 - Escultura "Homenatge a Kavafis" a Palma de Mallorca. *   Monument a les Olimpíades a Lausana. Suïssa. *    Monument al President Francesc Macià a Vilanova y la Geltrú.

1982 - Monument a la Generalitat de Catalunya a Cervera.

1981 - Relleu a l’Aeroport Internacional de Barajas. Madrid.

1979 - fris de la façana a l’estació de Sants a Barcelona.

1977 - Monument a Ramon Llull a Montserrat. *    Capella del Santíssim a Montserrat.

1976 - Decoració de la "loggia" que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges a Barcelona.

1975 - Monument a l’Hospitalet de Llobregat. *   Inauguració de la porta de bronze que comunica el Palau del Lloctinent amb el Saló del Tinell a Barcelona.

1973 - Escultura "La Huella" a Santa Cruz de Tenerife. Canàries.

1972 - Instal·lació de l’obra "El otro lado del muro" en el Museu d’Escultura a l’Aire lliure del Passeig de la Castellana de Madrid.

1969 - Monument "Homenatge a Barcelona" en el Parc de Montjuïc de Barcelona. *   Façanes del nou edifici de l’Ajuntament de Barcelona. *   Mural a l’Estació Diagonal del Ferrocarril Metropolità de Barcelona.

1968 - Monument al Comerç Internacional a Dallas (E.U.A.) *   Monument a la XIX Olimpíada a Mexic D.F.

1967 - Escultura "Mesura de l’Espai-Temps" A Barcelona.

1963 - Monument a les víctimes de les inundacions del Vallès a Rubí. *   Monument a Narcís Monturiol a Barcelona.

1962 - Creu de Sant Miquel a Montserrat.

1961 - Inauguració del santuari de la Virgen del Camino a Lleó, on va esculpir la façana, les portes y totes les escultures de l’interior. - Escultura en el Market Center Award, Dallas. (E.U.A)

1959 - Relleu a la façana de la Facultat de Dret de Barcelona.

1958 - Escultura "Evocació marinera" en el Passeig Nacional de Barcelona.

1957 - Escultura a l’entrada dels Jardins Mundet, Barcelona. (És la primera obra abstracta col·locada a la via pública a Barcelona)

1954 - 56 - Resideix y treballa a Bèlgica.

1951 - Beca de l’Institut Francès de Barcelona per estudiar a París.

1945 - Treballa d’aprenent en el taller de l’escultor Enric Casanovas.